Путін розглядає варіант удару з Білорусі, який може виявитися самогубним для нього – російський аналітик

На території Білорусі перебуває майже половина мобілізованих, за даними російського аналітика.

Russian President Vladimir Putin attends the launching ceremony of the Gazprom’s Amur Gas Processing Plant, via a video conference, at the Novo-Ogaryovo state residence, outside Moscow, on June 9, 2021. (Photo by Sergei Ilyin / Sputnik / AFP) (Photo by SERGEI ILYIN/Sputnik/AFP via Getty Images)

Російський політичний аналітик, доктор історичних наук, професор Валерій Соловей вважає, що очільник Кремля Володимир Путін розглядає варіант удару з Білорусі, щоб перервати постачання озброєння із Заходу.

Про це Соловей сказав в інтерв’ю виданню “ГОРДОН”.

“І нарешті елемент, який він розглядає, – це суто воєнний. Він розуміє, що Україна критично залежить від західних постачань озброєнь. Це всі розуміють. Він розуміє, що Україна зараз накопичує ці озброєння й готується до наступу. Це досить очевидна річ. Якщо спробувати перервати ці комунікації… Перервати їх можна ударом із Білорусі. У цьому випадку, я маю на увазі не стільки використання білоруських збройних сил… На мою думку, про це все ж таки не йдеться. Ідеться про те, щоб використати Білорусь як плацдарм”, – заявив Соловей.

Путін впевнений, якщо він переріже західне постачання Україні, то може досягти успіху з такою стратегією. Втім, на думку аналітика РФ, Генштаб так не вважає. Окрім цього, за його припущеннями, на території Білорусі перебуває майже половина мобілізованих.

“Вони до цього готуються. Інша справа – що, як кажуть військові фахівці (і українські, і російські, і західні – ред.), цей захід може виявитися вкрай контрпродуктивним, якщо не самогубним. З огляду на специфіку рельєфу місцевості та з цілої низки причин”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.