Ситуація непроста: українцям розповіли, що буде з пенсіями після Нового року

Міністерка соцполітики Оксана Жолнович заявила, що у березні 2023 року українські пенсіонери можуть розраховувати на індексацію пенсійних виплат;

Стало відомо, що у 2023 році на соціальний захист та соціальне забезпечення у державному бюджеті України заклали майже 447 мільярдів гривень. І це при тому, що, за словами заступника міністра фінансів Романа Єрмоличева, у 2022 році на ці видатки було передбачено у державному бюджеті лише 400 мільярдів гривень. Це дає надію про підвищення доходів пенсіонерів.

Так, 1 грудня в Україні було проведено чергове підвищення пенсій, однак виплати підняли далеко не всім громадянам похилого віку, які мають право на отримання грошей від держави. Саме тому багато хто сподівається на “покращення” у 2023 році.

Втім стало відомо, що через повномасштабну війну в ухваленому Верховною Радою держбюджеті на 2023 рік не передбачено збільшення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати. А це значить, що традиційного підвищення мінімалки не буде, а отже і надбавок до пенсій у наступному році не передбачено.

Попри все у березні 2023 року запланована індексація пенсій. Попередньо йдеться про підвищення на 5%.

Про це заявив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев в інтерв’ю Укрінформ.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.