Нескорений Бахмут: росіяни скерували 7 дронів на команду медиків, коли вони забирали поранених українських захисників з “нуля”

Військовий судинний хірург Дмитро Андрощук на позивний “Данте” – рятує не лише інших, а й навчає цього.

З перших днів повномасштабного вторгнення став начмедом добровольчого батальйону “Госпітальєри”, паралельно працює як старший офіцер групи на польовому стабілізаційному пункті, а від вересня мобілізувався до ЗСУ як судинний хірург. Про Бахмут, втрати окупантів, Дмитро Андрощук розповів в інтерв’ю ТСН.ua

Дмитро щодня рятує десятки життів. Зізнається, що його мотивація – це якнайшвидша наша перемога, тож робить максимально все, щоб її наблизити. Одного разу росіяни скерували 7 дронів на команду медиків, коли вони забирали поранених з “нуля”.

“Розумію, що в мене немає іншого варіанту. Якщо Росія перемагає, мені особливих варіантів вижити у всьому цьому не буде, як і для моїх рідних і близьких”, – каже медик.

Надає допомогу Дмитро у стабілізаційному пункті, куди привозять поранених, якщо від “нуля” до госпіталя їхати кілька годин. Пояснює, що важкі пацієнти можуть не витримати довгої дистанції, тож він разом зі своєю командою робить усе можливе, щоб поранені могли живими доїхати до лікарні чи шпиталю.

“Мінімальні хірургічно-анастезіологічні речі, які можуть зберегти життя. Від нас до шпиталю ще годину їхати. І за цю годину всі ці нестабільні поранені могли б загинути”, – зауважує військовий медик.

Раніше “Данте” евакуйовував поранених з-під обстрілів, але пояснює, що саме на етапі стабпункту почувається найбільш корисним і ефективним.

“Я розумію, що це не та війна, яку наша країна повинна відсидітися, відховатися незрозуміло де”, – додає він.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.