Через відключення світла за електрику доведеться платити по-новому. Що змінилося

У зв’язку з тим, що Росія не припиняє свої масовані ракетні удари територією України, екстрені відключення від світла продовжуються. Українська влада вирішила поміняти систему платежів за комунальні послуги, і тепер за світло доведеться платити менше.

Відповідну інформацію розмістили на порталі новин «Главред»

Насамперед слід зазначити, що на території України змінили систему оплати за електроенергію у тих випадках, коли українець із певних причин не подав вчасно показники лічильника.

Раніше якщо українці не подавали вчасно показання лічильника, то їм надходила платіжка за нормативами споживання, де вказано середній показник за світло.

Національна комісія з питань енергетики та комунальних послуг (НКРЕКУ) ухвалила рішення змінити правила розрахунку у платіжках за світло.

Важливо зауважити, що якщо українець не встиг чи забув передати показники у встановлений термін, платіжку йому розраховуватимуть по-новому. Але цього разу прийматимуться не нормативи споживання, а знижувальний коефіцієнт.

“Застосувати у разі відсутності фактичних показань лічильника знижувального коефіцієнта споживання електричної енергії щодо середньодобового обсягу споживання електричної енергії індивідуальним побутовим споживачам у розрахунковому місяці”, – заявили в НКРЕКУ.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.