Все ретельно планується: експерт розповів, як Росія готується до масових ударів по Україні

Все ретельно планується: експерт розповів, як Росія готується до масових ударів по Україні

Росія здійснює масовані удари по Україні за попередньо узгодженим планом. Зокрема, для коригування потрібно щонайменше два дні для програмування ракети, насамперед повітряного базування, та відпрацювання пусків.

Про це в ефірі Апостроф TV розповів військовий експерт Михайло Жирохов.

За його словами, перед обстрілом росіяни здійснюють тренувальний виліт. Піднімаються на ту відстань, з якої має бути завдано удар, роблять віртуальний пуск. Після чого повертаються на базу, щоб через два дні повторити все в реальності.

Що стосується ракет морського базування, то перед запуском для підготовки по координатах, по яких мають спрацювати, потрібно 10-12 годин.

З огляду на це, експерт переконаний, що масований удар та вибухи на території Росії 5 грудня не пов’язані.

“Тобто це не відповідь на вибухи на російських аеродромах. Ця тема розганяється виключно для внутрішнього споживача в Росії. Росіяни розуміють, що удари наносяться не по військовій інфраструктурі і з кожним днем все важче пояснювати телезомбі, чому ці удари потрібні. Тому вони зараз говорять, що це начебто удари відплати. Однак це зовсім не так, бо це спланована операція, яка виконується саме зараз”, – зауважив він.

Також Жирохов розповів, що російське керівництво не має куди розсередити бомбардувальники з аеродрому стратегічної авіації в Енгельсі та Дягілєво Рязанської області, де 5 грудня пролунали вибухи.

“Для базування дальньої стратегічної авіації не підходить будь-який аеродром, а який має досить довгу посадкову смугу. Таких аеродромів ще на весь Радянський Союз було менше десяти. Тому у росіян зараз немає можливості розсередити свої літаки на будь-який інший аеродром. Тому що, якщо такий аеродром і є десь під Уральськими горами, його відстань зменшує можливості літаків для нанесення ударів. Тобто зараз аеродроми знаходяться на відстані 500-700 км і це нормальний радіус для дії стратегічної авіації. То якщо аеродром знаходиться далі, будуть виникати проблеми, бо літаки доведеться дозаправляти в повітрі”, – пояснив він.

Тому зараз єдиний вихід для російського командування – підсилення ППО цих аеродромів, вважає експерт.

“До речі, що самих літаків в них залишилося не так вже і багато. Ті ж ТУ-22М3 всього 20 одиниць, ТУ-60 трохи більше, але їх не сотні і втрати цих літаків дуже дорогі для них. Втрата одного – це мінус 8-12 ракет, які можуть полетіти по Україні”, – наголосив Михайло Жирохов.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.