Зеленський розповів про дзвінок Путіну. Подробиці з перших вуст

Президент України Володимир Зеленський розповів, як телефонував Путіну напередодні повномасштабного вторгнення РФ. Ось тільки Путін не вважав за потрібне відповісти хоча б на один із дзвінків.

Днями британська газета Financial Times назвала людиною року Президента України Володимира Зеленського. На думку читачів видання 44-річний український лідер за 285 днів війни став уособленням мужності та стійкості українського народу в його боротьбі проти російської агресії. Журналісти зазначили, що колишній комедійний актор знаходить у нинішні складні часи навіть моменти для гумору. А ще Володимир Зеленський в інтерв’ю виданню в дечому зізнався.

Так, Президент Володимир Зеленський заявив, що незадовго до повномасштабного вторгнення військ РФ в Україну, що сталося 24 лютого, неодноразово намагався додзвонитися до кремлівського лідера Володимира Путіна. Він хотів сказати диктатору, що війна буде “великою помилкою та трагедією”. Ось тільки, за словами Зеленського, Путін не відповідав на його дзвінки

Про це написав Обозреватель.

У цьому ж інтерв’ю президент зазначив, що Київ не отримував від Заходу розвідданих щодо майбутнього вторгнення Росії. Він наголосив, що, незважаючи на публічні попередження західних офіційних осіб, конкретних матеріалів ніхто не показав.

У листопаді гарант розповів, що отримував сигнали від західних партнерів, що російський диктатор хоче прямих переговорів з Україною. Український лідер у відповідь на це запропонував публічний формат переговорів з главою РФ.

Також він говорив, що не відмовляється від переговорів з російським диктатором, однак не бачить жодних передумов того, що Москва готова укласти мир на умовах Києва. Підписаний у жовтні указ про відмову переходити з Путіним до дипломатії не відкидає зміни риторики самої Росії.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.