Українці отримають нову допомогу: хто може розраховувати на 6600 грн від міжнародної організації

Українці, які постраждали в результаті, можуть розраховувати на нову допомогу. Виплати по 6600 грн на особу надає Естонська рада у справах біженців. Стало відомо, хто може розраховувати на грошову допомогу.

У прес-службі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України повідомили, що кожного члена сім’ї передбачено по 2200 грн протягом трьох місяців. Їх можуть отримати люди, яким не надавали виплати за іншими програмами.

Кошти перераховують на рахунок за п’ять днів після підтвердження відповідної заявки. Подати її можна за телефоном: (067) 105-28-03 (кол-центр). Таким чином, сім’я із двох осіб може отримати 13 200 грн. Максимальна підтримка можлива для п’ятьох членів сім’ї – 33 000 грн.

Українці, які мешкають на тимчасово окупованих територіях, можуть подати заявку онлайн – через сайт: register.pagulasabi.ee/uk. На гроші можуть претендувати мешканці дев’яти областей: Луганська, Донецька, Харківська, Київська, Запорізька, Сумська, Одеська, Миколаївська та Чернігівська. Це місцеві жителі чи переселенці, які там зареєстровані.

Перевага надається представникам найвразливіших категорій:

люди, які втратили роботу;
люди, які втратили житло через воєнні дії;
люди, чиє житло було частково зруйноване під час війни;
переселенці;
люди, члени сімей яких отримали поранення внаслідок бойових дій;
самотні матері/батьки з неповнолітніми дітьми;
сім’ї, в яких є особи з інвалідністю або онкологією та потребують дорогого лікування;
люди, які не можуть повернутися до будинків на окупованій або прифронтовій території;
малозабезпечені сім’ї із людьми працездатного віку.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.