Куди зникли іранські “шахіди”? У ЗСУ розповіли, чому Росія більше не атакує “мопедами”

Осінь прийшла в життя України дуже незвично – почався контрнаступ, який переламав перебіг російсько-української війни.

Для Росії теж все змінилося – поразка за поразкою, провальна мобілізація, зневага світової спільноти та багато інших “плюшок” від невдалого військового експерименту Кремля.

Цієї ж осені Росія познайомила українців з іранським металобрухтом – дронами-камікадзе Shahed-136, які в народі прозвали “мопедами”. “Шахіди” дратували страшно – дзижчали, літали надто низько, збити банкою огірків з балкона складно. Але неприємностей вони додали, тут не відібрати.

Однак із наближенням зими “мопеди” дедалі рідше почали з’являтися в українському небі. І тепер стало відомо чому – ну не пристосований іранським металобрухтом до помірно континентального клімату України.

Про це повідомляє Апостроф, посилаючись на заяву помічника командувача Об’єднаних сил ЗСУ Євгена Сілкіна.

Сілкін нагадав, що іранські дрони-камікадзе виготовлені з пластику та матеріалів, які не витримують низьку температуру. Саме з цієї причини, за словами Сілкін, темпи використання БПЛА Shahed-136 знизилися.

“На жаль, ми не можемо зупинити постачання як бомб, так і дронів для Росії, але ми зараз готуємо достатню кількість засобів протиповітряної оборони від західних партнерів. Наші військовослужбовці вчаться керувати цими комплексами, і на даний момент ми вже можемо говорити, що збиваємо лад”. 75-80% повітряних цілей. Це дуже добре”, – додав Сілкін в ефірі телемарафону.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.