Стало відомо, хто координує ракетні удари по українській енергосистемі

Масовані ракетні удари по українській енергосистемі спрямовуються професіоналами. Російські військові – лише виконавці злочинних наказів. А стратегію ударів розробляють професійні енергетики високої кваліфікації.

Про це розповів колишній керівник Укренерго Юрій Касіч.

Ракетні удари по українській енергетиці, які агресор став регулярно завдавати, починаючи з 10 жовтня, з кожним разом стають дедалі дошкульнішими. Ракети б’ють по вузлових об’єктах енергосистеми усе прицільніше. Так, 23 листопада, після чергової ракетної атаки, вся Україна поринула у блекаут. А його наслідки енергетикам не вдається ліквідувати й досі. І ось у понеділок, 5 грудня, ворог здійснив черговий наліт на енергосистему.

За всіма цими ракетними ударами стоять конкретні фахівці в галузі енергетики, які добре знають, куди треба бити, щоб завдати якомога більшої шкоди енергосистемі нашої країни. Вони знають розташування та функції ключових об’єктів і дають вказівки військовим, куди потрібно цілитись.

Головним чином під удар підпадають підстанції з дороговартісним обладнанням, яке, до того ж, не так просто замінити. Крім того, агресор перейшов до обстрілу не лише передавальних, а й генеруючих потужностей.

Цілі визначаються професіоналами, яким добре відомо, куди потрібно стріляти, і що потрібно в першу чергу вивести з ладу.

Не виключено, що багато цих фахівців свого часу навчалися в одних інститутах із нашими енергетиками, і, звичайно, дуже добре знають структуру української енергосистеми.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.