Коли й як розповісти дітям про секс: поради психологів

80% підлітків 15-17 років не мали жодної сексуальної освіти до того, як втратили цноту.


А навіть якщо вона й була, то сенс її зводили до того, щоб у підлітків зникло будь-яке бажання сексу.

В Американській академії педіатрії вважають:

Законодавці і батьки розуміють секс-освіту лише як спосіб відмовити дітей від сексу.

22-річна Ешлі Джонс розповіла:

Коли мені було 16, я вже мала сексуальні стосунки зі старшим бойфрендом. Раптом мій тато захотів поговорити про секс. І я така: “Що? Вже надто пізно!”.

Картинки по запросу как поговорить с ребенком о сексе

Базова секс-освіта не відповідає на реальні питання підлітків: “Що мені робити, коли мій хлопець/дівчина хоче сексу і тисне на мене? Що робити, коли мій друг каже, що він гей? І що робити, коли я відчуваю те саме?”.

Та й сховати тему сексу від дітей уже не вдасться. Дослідження показують, що майже 75% телепрограм у США мають сексуальне наповнення. А за одну телегодину про “це” можуть згадувати від 8 до 10 разів.

Більше того, половина дітей від 10 до 17 років наштовхувались на порно в інтернеті.

TIME зібрав інформацію про сексуальну освіту, ґрунтуючись на наукових дослідженнях та соціологічних опитуваннях батьків та підлітків, а також дав поради батькам, як і коли говорити з дітьми про сексуальну освіту.

Коли говорити з дітьми про секс?

Стандарти американської національної сексуальної освіти передбачають, що до кінця 2 класу діти повинні знати назви всіх основних частин статевих органів чоловіка і жінки. У цьому віці діти також повинні знати, що будь-яка людина має право не дозволяти комусь торкатись їхніх статевих органів.

До кінця 5 класу вони повинні розуміти, як розмножуються люди, знати про те, що таке статева зрілість і які процеси відбуваються в організмі. Також п’ятикласники мають усвідомлювати, наскільки медіа, інтернет і суспільство можуть впливати на стандарти людської краси.

Картинки по запросу как поговорить с ребенком о сексе

До кінця 8 класу підлітки повинні розуміти переваги, недоліки та ефективність різних методів контрацепції, включаючи презервативи і перерваний статевий акт. Вони також мають усвідомлювати, як алкоголь та наркотики можуть впливати на сексуальні рішення.

По закінченні школи підлітки повинні вміти обговорювати і приймати рішення. Розуміти, чому не можна використовувати психологічні трюки, погрози і примус у стосунках.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.