В Україні дозволили списувати кредити на автомобілі

Народні депутати Верховної Ради України затвердили законопроект №7441-1, який передбачає списання кредитів на автомобілі, знищені чи пошкоджені внаслідок злочинних дій російських окупантів. Про це свідчить сайт українського парламенту.

Проект закону №7441-1 зареєстрували у Верховній Раді у червні 2022 року. У липні народні депутати ухвалили його у першому читанні. Наразі цей законопроект остаточно затверджено. Найближчим часом закон підпише президент Володимир Зеленський, потім його опублікують в офіційних державних ЗМІ і він набуде чинності.

Списати кредит на знищений під час війни автомобіль можна буде, якщо станом на 23 лютого 2022 року він був єдиним транспортним засобом у сім’ї позичальника; якщо об’єм двигуна не більше 2500 кубічних сантиметрів; якщо заборгованість за кредитом була прострочена терміном понад 7 днів.

Закон також регулює припинення виплати за кредитами на автомобілі, якщо через війну вони опинилися на тимчасово окупованій території чи території активних бойових дій.

Термін подання заявок на списання кредитів – період дії військового стану плюс три місяці з дня його припинення. Позичальникам необхідно надати кредитору документи, які підтверджують, що автомобіль був знищений або пошкоджений під час війни і що до 23 лютого 2023 року він був єдиним транспортним засобом у сім’ї.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.