Українцям пояснили, чому в одних містах відключають електроенергію частіше, ніж в інших

В Україні після масованих ракетних атак російських окупантів запровадили планові відключення електроенергії. Вони діють у всій країні. Влада пояснила, чому в одних містах світло відключають частіше, ніж в інших.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відреагував на заяви російських пропагандистів, нібито українські міста у східних та південних регіонах частіше відключають від електропостачання, ніж у західних. Зазначено, що через обстріли іноді складно транспортувати багато електроенергії в окремі райони чи регіони країни. Глава уряду наголосив, що українцям не потрібно шукати “чорну кішку у темній кімнаті”, якщо її там немає.

Шмигаль уточнив, що між станцією, яка виробляє електроенергію, та будинками, де живуть кінцеві споживачі, є мережі та підстанції, що транспортують електроенергію. Окупанти завдають удари цілеспрямовано по цих об’єктах. Тому виникають перебої з постачанням електроенергії та відключення по всій Україні нерівномірні.

Представник Одеської ОВА Сергій Братчук зазначив, що російські телеграм-канали часто розповсюджують фейкові повідомлення про відключення світла в Україні. Йдеться про вкидання, нібито Одесі нібито немає електрики, щоб перенаправити її до західних областей.

Рашисти також заявляють, що в Україні відключають електроенергію через її продаж до країн Євросоюзу. Денис Шмигаль запевнив, що наша країна припинила експорт ще 11 жовтня.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.