“Найгірша зима з часів Другої світової війни“: Кличко закликав киян підготуватися до можливої евакуації

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що через регулярне відключення електроенергії очікується найгірша зима з часів Другої світової війни. Він закликав жителів столиці підготуватися до найгіршого сценарію та можливої евакуації до більш безпечних міст країни.

Російські окупанти прагнуть зруйнувати енергетичну систему України та завдають масованих ударів по об’єктах критичної інфраструктури. У Києві ситуація критична, люди змушені багато годин проводити без світла та зв’язку.

Глава столиці Віталій Кличко не виключає найгіршого варіанту розвитку подій. Влада не хоче, щоб дійшло до евакуації населення, проте вона цілком можлива. Міський голова підкреслив, що президент РФ Володимир Путін тероризує українців, щоб змусити їх мерзнути, і тим самим натиснути на українського лідера Володимира Зеленського.

“Моє враження: люди стануть тільки злішими, більш рішучими. Ми не помремо і не втечемо, як того хоче Путін”, – підкреслив Кличко в інтерв’ю німецькому виданню Bild.

Мер Києва закликав Німеччину терміново направити гуманітарну допомогу – теплий одяг, генератори та інші необхідні речі як додаткову допомогу до озброєнь для оборони України.

Голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький нещодавно заявив, що в Україні через ракетні атаки пошкоджено майже всі великі ТЕС і ГЕС. Нашій енергосистемі завдано збитків більш ніж 70 млрд грн (близько 1,9 млрд євро).

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.