Українцям обіцяють надати допомогу 2200 гривень від Пенсійного фонду: що треба знати про цю виплату

У Мережі розповсюдили інформацію про надання фінансової допомоги усім українцям, які постраждали через війну. Розмір допомоги становить 2200 гривень. Для того щоб отримати допомогу, громадяни мають надати свої банківські реквізити. Однак ПФУ застерігає українців: допомога 2200 гривень, яку обіцяють начебто від його імені – чергова шахрайська схема, що має на меті видурити в громадян останні гроші.

Про це повідомила у Facebook прес-служба Пенсійного фонду України.

На сьогодні, українці, що постраждали через війну, отримують немало видів матеріальної допомоги, як від держави, так і від різноманітних міжнародних фондів. Найпоширеніший вид допомоги – щомісячні виплати ВПО від держави. Вони становлять 2000 гривень на кожного дорослого переселенця і 3000 – на дітей та інвалідів.

Крім того, допомога різного розміру та періодичності виплачується ще багатьма фондами. Видів цієї допомоги є немало, чим і скористалися аферисти, які створили у Telegram чат-бот @pensijnyj_fond_ukrainybot начебто від імені Пенсійного фонду. У цьому фейковому чат-боті громадянам, які постраждали від війни, пропонують фінансову підтримку від ПФУ. Сьогодні, мабуть, немає жодного українця, який би не постраждав через війну, і тому немало людей не відмовились би від допомоги 2200 гривень, яку обіцяють шахраї.

Усім охочим отримати допомогу пропонують подати заявку з особистими даними та своїми банківськими реквізитами. Для більшої достовірності чат-бот обрав собі символіку Пенсійного фонду і видає себе за офіційний ресурс ПФУ. Однак у Пенсійному фонду заявили, що нічого спільного із цим ресурсом не мають, а ще – застерігають українців від передачі особистих банківських реквізитів кому завгодно.

“Бот @pensijnyj_fond_ukrainybot не має жодного стосунку до ПФУ. Усі його дії – неправомірні й націлені на незаконне заволодіння коштами громадян. Тому в жодному разі не варто заповнювати такі заявки, і тим паче вказувати особисті дані”, – наголосила прес-служба ПФУ.

Наразі правоохоронні органи вже зайнялися пошуками “благодійників”, щоби знайти їх і покарати. Водночас, правоохоронці попереджають, що зараз на тлі війни активізувалось немало аферистів, які використовують найболючіші проблеми людей, аби забрати в них останню копійку.

Є такі, що розраховують на весь український загал. Є ті, що пропонують “підтримку від ООН” для певної категорії населення, є такі, що пропонують аграріям гранти для закупівлі сільськогосподарської техніки.

Тому правоохоронці попереджають: перш ніж спокушатись на вигідну пропозицію, зателефонуйте або відправте письмовий запит до державного або благодійного органу, від імені якого діють “благодійники”. І ніколи нікому не давайте своїх банківських реквізитів.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.