В Україні відкривають безкоштовні “пункти незламності“ з електроенергією, водою, теплом, зв’язком та медикаментами

Президент України Володимир Зеленський заявив, що по всій країні відкривають “пункти незламності”, в яких надаватимуть базові послуги: електроенергію, воду, тепло, зв’язок та медикаменти. Об’єкти працюють у цілодобовому режимі та абсолютно безкоштовно.

 

Глава держави повідомив, що енергетики та комунальники продовжують відновлювальні роботи на мережах в багатьох регіонах країни. Влада готова до можливих нових атак на енергосистему України. На даний момент у Києві та 16 областях використовуються лише стабілізаційні графіки відключень світла. При стрибках споживання можливі аварійні відключення електроенергії.

В Україні відкривають безкоштовні “пункти незламності“ з електроенергією, водою, теплом, зв'язком та медикаментами

“Розгортаємо по всій країні і наш новий проект підтримки людей – “пункти незламності”. Підготовлено вже понад 4000 таких пунктів. Заплановано ще більше. Якщо знову відбудуться масовані російські удари і якщо буде розуміння, що за години постачання електрики не відновити, то активується робота “пунктів незламності” – там усі базові послуги”, – зазначив Володимир Зеленський.

Український лідер запевнив, що такі пункти обов’язково працюватимуть при районних та обласних адміністраціях, у будівлях ДСНС та при школах. Президент уточнив, що вже працює спеціальний сайт nezlamnist.gov.ua з карткою таких пунктів по всій країні – інформація постійно оновлюється. На порталі також можна дізнатися де працюють найближчі банківські відділення, магазини, аптеки, АЗС.

Перед місцевою владою поставлене завдання: поінформувати громадян про роботу “пунктів незламності”, щоб люди знали, де знайти допомогу за тривалої відсутності енергії. Зеленський наголосив, що на новому сайті є форма для організацій, які хочуть приєднатися до проекту та стати новим “пунктом незламності”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.