Як підключити Wi-Fi роутер до павербанку, щоб завжди бути при інтернеті

Часті відключення електрики через пошкодження ракетними атаками в енергетичній інфраструктурі призводять до того, що зникає мобільний зв’язок та інтернет. Виявляється, можна зробити так, щоб роутер працював навіть без світла.

Вже багато українців зрозуміли, що мережі мобільних операторів не витримують частого та тривалого знеструмлення внаслідок пошкоджень енергетичних об’єктів України. Якщо батарея ноутбука може протриматися пару-трійку годин без електрики, то мобільний інтернет зі смартфона може і не “тягнути”. Виявляється, навіть ця ситуація не є безнадійною.

Варіантом, як повернути надійний доступ до мережі, “ожививши” згаслий роутер за допомогою саморобного виробу поділилося профільне видання MC.today.

Отже, щоб змайструвати повербанк для роутера в домашніх умовах, знадобляться:

автомобільний акумулятор,
дроти,
затискачі-“крокодили”,
штекери для роутера.
До речі, щоб зусилля не виявилися марними, насамперед потрібно переконатися, що акумулятор дає достатню напругу для живлення роутера – 12 вольт.

Увага!!! Моделі, що працюють від адаптерів на 9 вольт, не підійдуть.

Також потрібно, щоб було оптоволоконне з’єднання. Підключення квартири по кручений парі – не годиться.

Наразі провайдери надають послугу GPON, яка працює, навіть якщо у вас відключено електрику. Рекомендується уточнити у вашого оператора інтернету, чи є у них така послуга і що вони роблять при відключенні світла – чи підтримують живлення за допомогою генератора, щоб мережа продовжувала працювати.

Як робити

В даному прикладі використовувався зламаний електронасос для авто – з нього для підключення потрібно зняти затискачі-крокодили, прикрутити дроти і припаяти штекери. Вони для роутера та блоку GPON однакові, коштують приблизно по 15 гривень за штуку.

Перевірте полярність мультиметром, щоб не помилитися з “+” та “-“.

Тут підключення двох пристроїв необхідно, щоб роздавати Wi-Fi з роутера на телефони та ноутбуки. Якщо потрібне підключення тільки одного пристрою, наприклад – ноутбука через LAN-кабель, достатньо живити тільки GPON, куди приходить оптоволокно, а від нього вже вивести провід на ноутбук.

Так само можна заряджати смартфон. Для цього знадобиться перехідник з “крокодилами” на прикурювачі та автомобільний зарядний пристрій.

Крім того, акумулятор можна використовувати для освітлення.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.