Жінки можуть отримати дві надбавки за раз: у Пенсійному фонді зробили раптову заяву щодо виплат

В Україні з’явився новий законопроект щодо пенсій за особливі заслуги. У разі прийняття нововведення торкнеться багатодітних матерів, які під час війни з російською федерацією втратили годувальника.

В Україні в грудні ще раз буде здійснено підвищення пенсій. І пов’язане воно із збільшенням прожиткового мінімуму.

А матерям-героїням, які одержують надбавки до пенсії за свій статус, можуть додати ще одну виплату. Ідеться про тих жінок, чий чоловік загинув на війні – у цьому випадку вони отримуватимуть як власну надбавку за особливі заслуги перед Україною, так і надбавку за заслуги чоловіка, який загинув, захищаючи нашу країну.

Відповідний законопроект №8123 попередньо розглянуто у Верховній Раді України та він уже рекомендований до голосування.

Героїнею в Україні вважається жінка, яка виховала принаймні до 8-річного віку п’ятьох і більше дітей. Йдеться також і про прийомних дітей.

Матері-героїні, чий чоловік загинув на фронті, передбачено надбавку до пенсії за заслуги померлого годувальника. Проте відповідно до чинного законодавства громадянам виплачують лише одну надбавку до пенсії. При цьому вони можуть вибирати, яка надбавка їм вигідніша.
Автори законопроекту пропонують скасувати це обмеження та дозволити матерям-героїням, які втратили чоловіків на війні, отримувати одразу дві надбавки за особливі заслуги перед Україною.

Наразі розмір пенсій (надбавок) за особливі заслуги становить від 20 до 40% прожиткового мінімуму (з 1 грудня – від 418 до 837 гривень). Така надбавка щомісячно доплачується до основної пенсії. Якщо законопроект №8123 буде ухвалено, то ця категорія жінок матиме право одразу на дві надбавки, у цьому випадку їхня додаткова пенсія може зрости на суму понад тисячу гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.