Відключення електрики: у Зеленського зробили заяву щодо блекауту в Україні

Одночасний блекаут у всіх регіонах України є малоймовірним. Тому українцям не потрібно нікуди виїжджати з країни, але про всяк випадок треба бути готовими до того, що відключення електрики може тривати доволі довго.

Про це повідомив в ефірі телемарафону заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

Загалом розслаблятися українцям не варто. Перед загрозою можливого тривалого відключення електрики потрібно бути у всеозброєнні: підготувати теплий одяг і ковдри, зарядні пристрої, ліхтарики, консерви та інші потрібні речі, без яких не обійтися під час тривалих відключень світла. Проте одночасний блекаут у всій країні є малоймовірним, каже Кирило Тимошенко. Тому нікуди з країни їхати не треба.

“Я хотів би відразу всіх заспокоїти – їхати з країни точно нікуди не треба… Не буде у нас такого спільного, сподіваємося, блекауту по всій країні, так, можливі відключення, так, вони можливі не тільки на годину чи дві, але це вже пройдені етапи того, як ми це лагодимо”, – зазначив він.

Звичайно, ніхто не може гарантувати, що Росія не продовжить обстрілювати українську енергосистему, проте енергетики вже налагодили алгоритм ремонтів і навчилися це робити грамотно та швидко. А поки енергетики виконують свою роботу, влада спільно з МНС готує в регіонах на час відключень пункти обігріву.

“Все залежить від ситуації, справді, щодо ракетних обстрілів, я думаю, що це розуміє кожен українець. Але в будь-якому випадку ми у своїй країні, виїжджати нікуди не треба, все полагодимо і все стабілізуємо”, – пообіцяв чиновник.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.