Є лазівка: хто в Україні може вийти на пенсію без великого стажу. Деталі

Жителям України розповіли дуже важливу інформацію, в якій повідомляється про те, хто може вийти на пенсію без великого стажу. У Пенсійному Фонді України вирішили поділитись подробицями для тих, хто планує отримувати соціальні виплати, і не лише.

 

Відповідну інформацію розмістили на порталі новин «Факти»

Українські пенсіонери можуть розраховувати на доплати не лише до основної пенсії. За деяких обставин українці можуть виходити на пенсію раніше, ніж наберуть необхідний трудовий стаж.

Тут йдеться про тих жінок, які народили п’ятьох і більше дітей та виховали їх до шестирічного віку. Ці українки можуть вийти на пенсію набагато раніше за інших.

У пенсійному Фонді України нагадали про закон від 09.07.2003 № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування».
«Предбачено, що жінки, які народили п’ятьох або більше дітей та виховали їх до шестирічного віку, мають право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення ними 50 років», – розповіли українцям.

Однак у цьому випадку необхідно знати, що для того, щоб отримувати пенсію в довгостроковій перспективі, потрібно мати мінімум 15 років трудового стажу, що рівно вдвічі менше від звичайного. Це говорить про те, що багатодітні мами можуть звернутися по пенсію вже за місяць до 50-річчя.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.