Можна сплутати з нездужанням: названі симптоми раку, які виявляються лише вранці

Лікарі вважають, що всім людям потрібно ретельніше підходити до свого організму вранці, тому що це допоможе виявити незвичайні сигнали, які подає тіло.

Фахівці найбільшої у світі незалежної організації з дослідження раку Cancer Research UK повідомляють, що люди, хворі на рак, часто стикаються зі втомою вже в першу годину дня. Цей симптом – результат діяльності ракових клітин, які виснажують організм та крадуть запаси поживних речовин для зростання та розвитку. Так енергії не вистачає для відновлення тіла, так що вранці ви прокидаєтеся вже втомленими.

Багато хто говорить, що це найруйнівніший побічний ефект із усіх. Втома, пов’язана з раком, може вплинути на вас фізично, емоційно та розумово,
– кажуть вчені Cancer Research UK.

Дослідники онкологічного центру відзначають, що такий симптом характерний для всіх вдів раку, проте найбільше він виражений при раку крові. Це захворювання походить з кісткового мозку, що відповідає за виробництво еритроцитів, які переносять кисень у різні частини тіла.

Ранкова нудота характерна для людей, які мають пухлини головного мозку, печінки або шлунково-кишкового тракту. Симптом часто з’являється на пізніх стадіях раку. Згідно зі статистичними даними, 7 із 10 осіб з пізньою стадією повідомляють про нудоту та блювоту.

Це може бути викликано лікуванням хіміотерапією чи променевою терапією, розростанням раку, закупоркою кишечника або залежати від локалізації раку,
– застерігають фахівці.

Ранкова нудота також характерна для тих, хто має рак активно прогресуючої молочної залози.

Головний біль
Експерти The Health body повідомляють, що головний біль є одним з основних симптомів пухлини головного мозку. Правда, симптом недуги має деякі особливості: він може бути сильним та постійним. Також медики зазначають, що стан хворого може погіршуватись протягом дня, або бути поганим уже з самого підйому.

Закликаємо не ігнорувати навіть незначних симптомів і вчасно звертатися до лікаря за консультацією. Це допоможе попередити, вчасно виявити та розпочати лікування раку.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.