“По ковточку вип’ємо”: Арестович пояснив, коли фронт почне сипатися

Радник Офісу президента Олексій Арестович розповів про ситуацію на Херсонському напрямку та пояснив тактику окупантів. Також він спрогнозував терміни обвалення фронту.

За його словами, росіяни нікуди не тікають, навпаки – вони мають намір щільно тримати там оборону і завдати максимальних втрат нашим військам. Але Кремль не досягне своїх цілей, заявив радник ОП на каналі Фейгін LIVE.

Радник Офісу президента пояснив дії росіян: їм важливо показати, що ЗСУ не здатні повернути Херсон під свій контроль, і використовувати це як аргумент для початку переговорів, мовляв, “ось же він, глухий кут”.

“Але дулю їм з маком! Все ми візьмемо. Візьмемо повільно і методично, плавно і акуратно. По крапельці, по ковточку вип’ємо все. Херсон – це в основному артилерійський наступ, ми вражаємо цілі там і послаблюємо угруповання до стану, коли вони втратять здатність до опору організованого”, – наголосив Арестович.

Також він пояснив, яку роль відіграє фактор мобілізованих в РФ у війні проти України.

“Якби мобілізації не було в Росії, ми б вже давно знесли їх нахр*н з Херсона. Вони наситили бойові порядки, створили оперативну щільність, це збіглося ще з вичерпанням наших широких можливостей до наступу”, – говорить Арестович.

За його словами, в результаті величезних втрат РФ фронт почне сипатися через 2-3 місяці. Тоді у РФ буде два варіанти – не проводити нову мобілізацію і провести її. Якщо проведуть – чим вони будуть воювати, вони будуть менш якісно забезпечені і оснащені.

Радник ОП каже, що мобілізація дозволила Путіну “відтягнути свій кінець”, вона не змінила ситуацію на лінії фронту.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.