Коли прийде потепління: невесняний прогноз

За прогнозами Укргідрометцентру, істотне потепління очікується тільки з 26 квітня, але в найближчі дні будуть заморозки і сніг.


Потепління в Україні очікується з 26 квітня, а з завтрашнього дня в ряді областей прогнозується сильний мокрий сніг і похолодання. Про це сьогодні на засіданні міжвідомчого оперативного штабу ГСЧС повідомив заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко. Про це пише liga.net.

У зв’язку з тим, що через територію України переміщується черговий активний циклон з Балкан, 20 і 21 квітня знову очікуються складні погодні умови. У південних, центральних і східних областях пройдуть дощі з мокрим снігом.

Сильний мокрий сніг та налипання мокрого снігу очікується вдень 20 квітня в карпатському регіоні, Одеській та Миколаївській областях, вночі 21 квітня також в Херсонській, Запорізькій, Кіровоградській, Дніпропетровській, а вдень 21 квітня в Полтавській і Харківській областях. Скрізь, крім півночі країни, пориви вітру 15-22 м/с. Вночі заморозки в повітрі від нуля до п’яти градусів, на грунті 3-8 градусів, на крайньому півдні 1-6 градусів тепла. Денна температура складе в середньому +5 … + 10, у центральних, Одеській та Миколаївській областях +1 … + 6. На високогір’ї Карпат похолодає до -10 градусів.

22-25 квітня холодна погода утримається, нічні заморозки 0-5 градусів, в південній частині +1 … + 6 градусів. Днем по Україні +6 … + 12, місцями невеликі дощі, вночі з мокрим снігом.

“Істотне потепління на всій території України ми очікуємо тільки з 26 квітня”, – повідомив Прокопенко.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.