Українцям виплатять нову фінансову допомогу: скільки грошей можна отримати

В Україні запровадили ще один вид фінансової допомоги для громадян. Ця допомога одноразова і становить 2200 гривень. Виплата розрахована на певну категорію українців.

Про нову фінансову допомогу, яку почали виплачувати з 15 жовтня, повідомила прес-служба Мінреінтеграції.

Нова фінансова допомога українцям запроваджена Мінреінтеграції спільно з Міжнародною організацією міграції та Укрпоштою.

У повідомленні зазначають, що розмір допомоги становить 2200 гривень. Її виплачуватимуть одноразово жителям населених пунктів, яких щойно звільнили від окупації. Причому обов’язкова умова для отримання цієї допомоги – проживання на території такого населеного пункту на момент його звільнення. Так, вже у суботу, 15 жовтня, гроші почали виплачувати у нещодавно деокупованих Лимані та Святогірську Донецької області.

У міністерстві кажуть, що таку допомогу виплатять усім, хто пережив жахіття окупації і тепер опинився на звільненій території. У Мінреінтеграції також нагадали, що ВПО нараховують виплати тричі на місяць – 3, 12 і 23 числа. Однак виплачують гроші лише раз на місяць.

Крім того, громадянам, які належать до категорії ВПО, нагадали, що вони мають право на щомісячні виплати в розмірі 2000 гривень на одного дорослого і 3000 на дитину або інваліда. Тим громадянам, які намагалися зареєструватись як ВПО через “Дію” ще до 30 квітня і не змогли цього зробити, обіцяють виплатити “заднім числом” усі гроші, що заборгувала їм держава. Але вони мають повторно подати заявку на реєстрацію як ВПО. Прийом таких заявок продовжено до 1 грудня 2022 року.

У процесі виплати щомісячної допомоги ВПО можуть виникати затримки. Якщо виплату затримують понад місяць, то така затримка пов’язана з технічними проблемами. У такому випадку слід звернутися до органу соцзахисту, який знаходиться за місцем фактичного перебування ВПО. Причому немає значення, де на цей час зареєстрований переселенець. Там мають з’ясувати причину тривалої затримки коштів та повідомити йому, чому гроші не прийшли вчасно.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.