Путін може готувати удар у напрямку Брест – Львів, – білоруський військовий

Росія хоче перекинути на територію Білорусі тисячі своїх військових. Є ймовірність того, що Владімір Путін може готувати удар у напрямку Брест – Львів.

Про це 24 каналу сказав представник об’єднаного перехідного кабінету Білорусі з питань оборони Валерій Сахащик. Водночас він вважає, що нема якогось великого військового сенсу, крім ідеологічного й пропагандистського, в тому, щоб знову наступати на Київ.

Сахащик зазначив, що може лише припускати, якими можуть бути дії глави Кремля Владіміра Путіна.

Є якісь підстави вважати, що може бути підготовлено й завдано удару в напрямку Брест – Львів, щоб відрізати шляхи комунікацій і припинити постачання озброєння, боєприпасів та інших вантажів, які зараз серйозно допомагають українцям захищати Батьківщину,– сказав він.

На думку представника об’єднаного перехідного кабінету Білорусі, є певна ймовірність того, що відповідний удар може готуватися Росією.

Чи може бути новий наступ на Київ

Сахащик наголосив, що новий наступ російської окупаційної армії на Київ є безглуздим із військового погляду.

Навіть, якби якимось дивом росіянам вдалося заволодіти містом Києвом, то це нічого не вирішує в масштабах усієї війни. Захопити – це одне, втримати – це абсолютно інше,– пояснив представник об’єднаного перехідного кабінету Білорусі.

Він переконаний, що в кожному разі Україна вистоїть навіть після такого. Але все ж у новому наступі на Київ нема якогось великого військового сенсу, окрім ідеологічного й пропагандистського.

Війна в Україні: що відомо про дії Білорусі Росія намагається затягнути Білорусь у відкриту війну з Україною. У ГУР МО України заявили, що Путін щосили намагається схилити Лукашенка наважитись на це рішення. Алєксандр Лукашенко і Владімір Путін домовилися про розгортання спільного регіонального угруповання військ. У МВС України оцінили ймовірність нападу з Білорусі. 10 жовтня самопроголошений президент Білорусі Алєксандр Лукашенко зробив маразматичну заяву про те, що Україна готує удар по його державі та на це буде відповідь.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.