Українці зможуть отримати нову соцдопомогу у розмірі 3400 грн: куди звертатися за виплатами

Сотні тисяч українців із деокупованих територій вже з 20 жовтня зможуть отримати додаткову матеріальну допомогу від держави та Червоного Хреста. Зокрема, йдеться про 2200 грн та 1200 грн.

Люди, які жили під окупацією довгий час і втративши своє житло, гостро потребують фінансової та гуманітарної допомоги. Багато міжнародних організацій продовжують допомагати таким громадянам, і держава також фінансує різні види допомоги.

У жовтні на кожного члена сім’ї, які мешкають у деокупованих регіонах, незалежно від кількості осіб, виплачуватимуть по 2200 гривень соціальної допомоги від держави та по 1200 гривень від Міжнародного комітету Червоного хреста.

Щоб отримати виплати, громадянам потрібно звернутися до селищної ради або органів соціального захисту населення за місцем проживання та заявити про необхідність допомоги. Також можна звернутися до військової організації, якщо така є у місті чи селищі.

Отримати допомогу під час війни можна і від ООН, та інших організацій, які допомагають як переселенцям, так і тим, хто просто потребує допомоги.

У жовтні багато українців зможуть отримати невелику допомогу на побутові потреби у розмірі 620 гривень від благодійного фонду “Карітас Київ”. На виплати можуть розраховувати інваліди першої чи другої групи; самотні люди віком від 60 років; багатодітні сім’ї; вагітні та жінки, у яких є діти віком до двох років; люди з тяжкими захворюваннями, у тому числі хронічними, які потребують постійних витрат на лікування.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.