Долар подешевшав: експерт спрогнозував, яким буде курс валюти після війни

В Україні подешевшав долар. Економічний експерт Роман Шеремета спрогнозував, яким буде курс валюти після повномасштабної війни.

Сьогодні, 12 жовтня, курс долара в обмінниках країни знизився на 30 копійок – до 41,15 грн. Євро ж подешевшав на 30 копійок – до 39,80 грн.

Готівковий курс долара у покупці коштує в середньому 40,15 грн. Вчора, 11 жовтня, він був на рівні 40,25 грн. Американська валюта продається по 41,45 грн – як і днем раніше.

Середній курс євро у продажу – 39,80 грн. Він також подешевшав. 11 жовтня курс валюти складав 40,10 грн. Її приймають по 38,50 грн. У вівторок курс був вищим – 38,75 грн.

У Києві курс долара знизився в середнбому на 10 копійок. Нині у банківських обмінниках він коштує 41,30 грн. Курс євро залишився без змін – 40 грн. Американську валюту можна продати у столиці по 40,45 грн, а європейську – по 38,80 грн.

Банкірша Ганна Золотько спрогнозувала, що курс долара цього тижня буде в межах 41,4-42,6 грн. Вона нагадала про його залежність від інформаційного фону у країні.

Економіст Роман Шеремета вважає, що курс долара багато в чому залежатиме від подальшого ходу війни. Якщо Україна продовжуватиме впевнено витісняти рашистів з нашої території, очікується величезний приплив інвестицій і капіталів. У такому разі гривня стабілізується досить швидко.

“Справа з прив’язкою до долара полягає в тому, що у вас немає значних запасів у цій валюті. І коли це станеться, то десь посеред цього процесу відновлення почнеться перехід від фіксованого курсу долара до ринкового, що вже визначатиметься попитом та пропозицією. І в цьому випадку розпочнеться зміцнення гривні”, – цитує аналітика 24 канал.

Нагадаємо, що офіційний курс долара, встановлений Нацбанком України, – 36,57 грн. Він є стабільним з 21 липня. Новий глава НБУ Андрій Пишний назвав поточний курс долара абсолютно адекватним, оскільки він відповідає нинішнім реаліям.

Щодо курсу євро, він залишається динамічним. 12 жовтня він складає 35,55 грн.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.