Як поводитися під час ракетних обстрілів: поради які можуть врятувати життя

Триває двісті двадцять дев’ята доба героїчного протистояння Української нації російському широкомасштабному вторгненню. Країна-терорист російська федерація завдає масованих ракетних та авіаційних ударів по території України, застосовує ударні БПЛА. Головнокомандувач Валерій Залужний повідомив, що зранку агресором випущено вже 75 ракет. 41 з них знешкоджено нашою ППО.

Ворог лютує, але є ряд правил, які можуть допомоги урятувати ваші життя, передає редакція.

Удома потрібно сховатись в захищеному приміщенні подалі від вікон та дверей. Пам’ятайте правило двох стін.

Для схованки підійдуть укриття, метро, підземний перехід, канава, траншея, яма, широка труба, високий бордюр, каналізаційний люк.

На відкритій місцевості негайно лягти на землю, згрупувавшись в позу ембріона, розвернувшись ногами в бік стрілянини, та закрити голову руками. Ефективним захистом буде будь-який виступ: бетонні урни, сходинки.

Не ховайтесь за автомобілями та кіосками. Закривайте долонями вуха та відкривайте рот: це врятує від контузії.

Що робити, щоб не залишитися без зв’язку

Внаслідок масованої ворожої атаки на українські міста може зникнути зв’язок. Як підготуватися до цього?

Якщо він буде, але слабким, використовуйте полегшені версіі‌ додатків – наприклад, Facebook Lite, Messenger Lite, Google Go, Google Maps Go. Вони працюють швидше навіть за умови гіршого доступу до Інтернету.

Встановіть на смартфон додаток з мапами, які не потребують мережі. Наприклад, mapy.cz. Або увімкніть відповідну функцію на Google Maps. Додатки не завантажують автоматично потрібні карти — зробіть це заздалегідь самостіи‌но.

Якщо є можливість, користуйтесь запасним кнопковим телефоном. Він може працювати довше, ніж смартфон.

Зберігайте ці поради та розповсюджуйте їх між близькими та рідними. Вони можуть знадобитися кожному.

Що робити, якщо перестало працювати телебачення?

Під час ракетних обстрілів можливі збої з ефірним мовленнями на ТБ. Українці можуть отримати доступ до ефірного мовлення трьома іншими способами:

– На супутнику. Українські телеканали розкодовані на супутнику. Це означає, що доступ до мовлення безкоштовний. Щоб переглядати телебачення, потрібен супутниковий ресивер та супутникова антена;

– На Youtube. Більшість українських каналів мають власні канали на Youtube. Якщо у вас є швидкий інтернет, знайдіть у мобільному додатку або на вебсторінці на Youtube бажаний канал

Зберігайте ці поради та розповсюджуйте їх між близькими та рідними. Вони можуть знадобитися кожному.

Україна – наш дім, і ми обов’язково проженемо з нього рашистів. Але для цього нам потрібно вберегти своє життя.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.