Путін має намір демонстративно підірвати ядерну зброю на кордоні України – The Times

Путін наказав відправити ядерний військовий потяг на лінію фронту в Україні. Президент Путін має намір продемонструвати свою готовність застосувати зброю масового знищення за допомогою ядерного випробування на кордонах України, як вважають, НАТО попередило своїх членів.

Про це повідомляє The Times з посиланням на військові джерела.

Кремль сигналізує про свою готовність до значної ескалації, оскільки Росія втрачає позиції на полі бою. Побоювання з приводу попередніх натяків Путіна про те, що він може вдатися до такої тактики, посилилися вчора заявами про те, що потяг, керований секретним ядерним підрозділом, відправився в Україну, пишуть Версії з посиланням на ТСН.

Конрад Музика, польський оборонний аналітик, сказав, що потяг, помічений у центральній Росії, був пов’язаний з 12-м головним управлінням російського міністерства оборони і що він “відповідає за ядерні боєприпаси, їх зберігання, обслуговування, транспортування та видача підрозділам”.

Проте застосування таких озброєнь на полі бою пов’язане з великим ризиком – у разі помилки можуть постраждати російські міста на кордоні з Україною.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.