Україна в НАТО: Політологи оцінили шанси на вступ

Президент України Володимир Зеленський підписав заявку на вступ до НАТО. Політологи Realist.online оцінили шанси України стати членом Альянсу.

Україна – бажаний член НАТО
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг уже встиг відреагувати на ініціативу України. За словами генсека, до НАТО може вступити будь-яка демократична країна, але потрібна підтримка всіх 30 членів Альянсу.

“Усі підписанти цієї заявки [в Україні] чудово розуміють, що такі рішення потребують консенсусу всіх членів НАТО. Не забувайте і про бюрократію, яка так чи інакше має місце у НАТО. Однак я глибоко переконаний, що Україна має великі шанси на набуття членства в НАТО, – каже Realist.online політолог Олексій Буряченко. – 95% країн-членів Альянсу підтримують українську заявку. Адже саме члени НАТО і утворюють кістяк антипутінської коаліції, яка зібралася у Рамштайні. По деяким країнам може бути більш глибока дискусія. Але жодна країна прямо не виступить проти прийняття України в НАТО”.

Україну на шляху до НАТО підтримали Канада, Чехія, Латвія, Литва Естонія, Чорногорія, Польща Румунія та Словаччина. А після погрози кремля застосувати ядерну зброю кількість лобістів кремля зменшилася.

“Рашисти ядерним шантажем відрізають собі те невелике лобі, яке ще залишалося в Європі, – зазначає Realist.online політолог-міжнародник Антон Кучухідзе. – Нинішні заяви з Франції не порівняти з тими, що були ще 23 лютого. Зараз агресивну лояльність до Росії в Європі зберігає лише Угорщина. Навіть в Італії після виборів потенційний прем’єр заявив, що підтримка територіальної цілісності та суверенітету України зберігатиметься”.

Як зазначають експерти, вступ України до НАТО – це вигода для обох сторін.

“За рахунок України саме НАТО посилиться, – каже Антон Кучухідзе. – У нас зараз дуже потужний рівень комунікації всіх розвідувальних служб, поглиблена система військового навчання тощо. Вони вже бачать, наскільки наші воїни неперевершені професіонали”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.