Військовий облік жінок: для українок якої професії він буде обов’язковим

Уряд України прийняв рішення на рік відстрочити постановку жінок на військовий облік. Призов на службу хочуть зробити добровільним, але не для всіх.

Про це повідомляє “24 канал”.

Член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та оборони Федір Вениславський розповів, що жінок ставитимуть на військовий облік, якщо вони самі виявлять бажання. Але при цьому у комітеті обговорюється пропозиція зробити цю процедуру обов’язковою для однієї категорії жінок. Йдеться про тих, хто має спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю.

Щоб це рішення набуло чинності, потрібно змінити одну з частин статті закону “Про військовий обов’язок та військову службу”. Відповідний для цього законопроект зареєстрували наприкінці грудня 2021 року.

Але що буде, якщо жінка відмовиться ставати на військовий облік? На це запитання відповіла адвокат Лідія Карплюк. За її словами, на цей час жодних покарань та обмежень урядом не передбачено. Але невідомо, чи поширюватиметься це на жінок, які мають медичну спеціальність і вимушених з’явиться до територіальних центрів комплектації.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.