В Україні скасували грошові виплати за загиблих на війні родичів: хто не отримає компенсації

Родичі українців, офіційно визнаних колаборантами, більше не отримають одноразову грошову допомогу після їх смерті. Кабінет міністрів зареєстрував відповідну постанову.

Таким чином, було скасовано виплати сім’ям військових, якщо ті проживають на території Росії чи Білорусі, засуджені за державну зраду або за колабораційну діяльність, а також викриті та засуджені за підсобництво країні-агресору.

Колаборантів в Україні зараз ловлять та карають. Після початку війни Верховна Рада ухвалила два закони про колабораціонізм.

Перший закон стосується людей, які намагатимуться організувати вибори на окупованих територіях або самі очолити ці регіони після захоплення їх російськими військами. Таких громадян чекає покарання за статтею 111-1 КК України “Державна зрада”.

Ще один законопроект №5144 вносить зміни до Кримінального та Кримінально-процесуального кодексів України. Він позбавляє права обіймати певні політичні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років тих, хто співпрацює з російською окупаційною владою.

До колабораціонізму у новій редакції цього закону належать не лише пряма співпраця та виконання наказів російських військових, а й заперечення збройної агресії проти України; підтримка рішень країни-агресора; пропаганда на користь Росії та передача Росії матеріальних ресурсів України.

Суд щодо колаборантів може винести вердикт “довічного позбавлення волі”. Найм’якше покарання – заборона працювати на певних посадах.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.