“Ядерна катастрофа” – не блеф: чому путін досі не натиснув “червону кнопку” та що буде, якщо це зробе

Нещодавно путін знову почав погрожувати світові ядерною катастрофою. За його словами, “троянда вітрів” може розвернутися у бік тих, хто намагається “шантажувати” росію ядерною зброєю. Цей абсурд схожий на причину воєнного вторгнення.

І нас вже не заспокоюють, а відверто говорять бути готовими до всього. При цьому запевняють, світ не піддається маніпуляції та багатьма способами намагається стримати диктатора, повідомляє редакція.

В кремлі не хочуть дати “заржавіти зброї”

Погрози почалися з традиційної пропаганди. В кремлі озвучили звинувачення Заходу у “ядерному шантажі” і бездоказово заявили, що нібито Україна розробляє зброю масового знищення, аби погрожувати москві. Відповідно до ядерної доктрини росії це нібито може виправдати застосування ядерної зброї для захисту територіальної цілісності країни.

“Ми маємо власний військовий потенціал. Якщо хтось думає, що ми не будемо його застосовувати у разі серйозної загрози, він помиляється. І якщо ви готові використовувати таку зброю, ми не дозволимо нашій заіржавіти”, — сказав заступник голови комітету із закордонних справ держдуми дмитро новіков.

Президент України не думає, що влада країни-агресорки блефує

Зеленський вважає, що агресори не блефують. За його словами, від путіна можна очікувати всього.

“Тепер це може бути реальністю. Він хоче налякати весь світ. Це перші кроки його ядерного шантажу. Я не думаю, що він блефує. Я думаю, що світ стримує його та цю загрозу”, – сказав глава держави.

Доки система “троянди вітрів” буде запускатися, Захід встигне зреагувати

Втім, Захід зможе скоригувати готовність доки “троянда вітрів” запуститься. Так, видання The New York Times повідомляє, що путін може застосувати тактичну ядерну зброю, але поки немає доказів того, що він переміщує цю зброю або готує такий удар.

Логістика розгортання ядерної зброї є вкрай складною, потребує багато часу і може бути легко виявлена ​​супутниками західної розвідки. Це означає, що путін може посилити ядерну загрозу, зробивши кілька кроків, перш ніж перейти до фактичного застосування зброї. Це також дозволить Заходу скоригувати свою готовність.

“російська ядерна зброя розміщена в захищених сховищах по всій країні… Процес переходу до бойової готовності, стикування боєголовок із платформами доставки матиме багато етапів, які побачить американська розвідка”, — зазначив доцент Сенфордської школи державної політики Університету Дьюка Саймон Майлз.

Де Путін може застосувати тактичну ядерну зброю

На думку представників з адміністрації США, Путін може застосувати ядерну зброю в ході демонстраційного вибуху над Чорним морем, Північним Льодовитим океаном або на території України.

Також ймовірним сценарієм може бути те, що путін застосує тактичну ядерну зброю — цілеспрямованіший пристрій, призначений для використання на полі бою — аби стримати Захід від підтримки України.

Застосування тактичної ядерної зброї передбачає швидку ескалацію, яка призведе до загибелі та поранень понад 90 млн людей

Некомерційна організації Union of Concerned Scientists зі США зазначає, що початкова думка полягала в тому, що використання ядерної зброї на полі бою давало лідерам можливість завдати вирішального удару, який міг би запобігти поразці.

При цьому не використовуючи найбільш потужної ядерної зброї, яка в разі контратаки може призвести до “ядерного обміну, який приведе до кінця цивілізації”.

Військові ігри США передбачають, що конфлікт із застосуванням тактичної ядерної зброї швидко вийде з-під контролю.

“Згідно з моделюванням російсько-американського конфлікту Прістонським університетом, застосування тактичної ядерної зброї передбачає швидку ескалацію, яка призведе до загибелі та поранень понад 90 млн людей”, – йдеться у повідомленні вчених з Union of Concerned Scientists.

Найжорсткіша критика ядерної зброї та попередження про наслідки

Експерти вважають, що навряд чи президент рф зважиться на застосування ядерної зброї, враховуючи реакцію з боку Заходу і союзників москви, таких як Китай та Індія. Останні озвучили свою найжорсткішу критику щодо застосування ядерної зброї російським диктатором.

А влада США попередила росію про катастрофічні наслідки можливого застосування ядерної зброї в Україні. Вашингтон пообіцяв відповісти рішуче, у тому випадку, якщо кремль все ж таки зважиться на цей крок.

Зокрема, є теорія, що путін не думає застосовувати ядерну зброю, але зробить це, щоб вижити. Після цього “армагедону” Байден може скласти план зміни режиму у разі ядерної ескалації, а потім повідомити про це йому чітко та конфіденційно.

Додаткові антиросійські санкції, які заважають катастрофі

Деякі країни переходять до діла та вводять додаткові антиросійські санкції, які дещо запобігають катастрофі.

Нещодавно Японія заборонила експорт до рф товарів, пов’язаних із хімічною зброєю. Про введення додаткових антиросійських санкцій оголосив генеральний секретар кабінету міністрів Хірокадзу Мацуно під час брифінгу.

Крім цього, Японія запровадила обмеження щодо 21 російської компанії, серед них – наукові лабораторії. Ця країна глибоко стурбована можливістю застосування ядерної зброї під час вторгнення росії в Україну.

Якщо путін натисне червону кнопку, західні країни будуть готові завдати удару у відповідь

Деякі Західні союзники України посилюють ядерне стримування, приводячи свою ядерну зброю в бойову готовність.

“Якщо путін думав, що загроза залякає Україну, змусивши її капітулювати або відмовитися від 20% території, або зможе залякати всіх, щоб ми не допомагали Україні, то сталося протилежне”, – сказав один із високопоставлених американських чиновників виданню Financial Times.

росія – країна-спонсор тероризму, яку попри страх треба зупинити

На своєму стоїть Зеленський. Він уже неодноразово заявляв, що США та союзники з Європи мають далі запроваджувати посилені санкції проти російського керівництва, а також визнати рф країною-спонсором тероризму.

“Я розумію, що будуть наслідки, які унеможливлять дипломатичні переговори. Однак вони терористи, і ми не можемо дозволити їм це зробити через страх”, – вважає президент.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.