“Емоції переповнюють”: перша реакція родичів на звільнення з полону захисників “Азовсталі” (ВІДЕО)

Сьогодні вночі, 21 вересня, стало відомо про звільнення більш ніж 200 захисників “Азовсталі”.

Журналісти “Голосу Америки” поспілкувались із родичами захисників одразу після того, як стало відомо про їхнє звільнення.

В ці дні дружини Дениса “Редіса” Прокопенка, Арсенія Федосюка та мати Іллі Самойленка перебувають в США з адвокаційною місією.

“Емоції переповнюють. По голосу – наче все добре. Але я побачила, який він має вигляд зараз на брифінгу. Я рада, що він живий, але те, який він зараз має вигляд… Я просто боюся уявити, що з ним там робили”, – сказала Катерина Прокопенко,

Катерина зазначає, що готова летіти до чоловіка хоч сьогодні, першим же рейсом.

“Відчуття дивовижні – не передати, не описати. Мабуть, у мене були приблизно такі ж відчуття, коли Ілля вперше зателефонував після поранення. Тоді він витягнув з себе трубку, яку йому вставили для дихання і говорив зі мною трохи не своїм голосом. А я не могла повірити, що це він. А потім раділа, плакала і сміялася, точно так же, як сьогодні”, – розповіла Алла Самойленко.

Алла зазначила, що син зателефонував їй з чужого номеру і коротко сказав, що з ним усе добре і він уже в Україні.
“Але почуття змішані, тому що дуже багато наших там ще залишилося. Чи будуть у нас такі козирі для того, щоб їх міняти надалі? Ще багато наших залишається у полоні, і за них треба продовжувати боротися”, – зазначила Алла Самойленко.

Арсенія Федосюка не було серед звільнених із полону, його дружина Юлія закликає продовжувати боротьбу за звільнення усіх українських полонених.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.