Черговій категорії чоловіків дозволили демобілізуватися. Рада прийняла правки

У законі виникла чергова підстава для звільнення зі служби. Раніше з цим виникали серйозні проблеми

Тепер українські чоловіки, які мають троє і більше дітей віком до 18 років, отримали законне право на звільнення з армії.

Як повідомляє ТСН, відповідний документ було ухвалено 20 вересня на пленарному засіданні Верховної Ради.

За словами авторів законопроекту, раніше проблема полягала в тому, що дуже часто чоловікам, на утриманні яких перебувають троє та більше дітей віком до 18 років, відмовляли у відстрочки, посилаючись на те, що законодавство не передбачає цього відстрочки протягом терміну військового становища.

“Тобто ці особи можуть закликатися за власним бажанням, але на практиці їх могли закликати і без бажання, або якщо людина свідомо не повідомила, або не знала, що не підлягає мобілізації…”

Станом на початок мобілізації було масово порушено право багатодітних батьків нести військову службу за власним бажанням і лише за місцем проживання, та за результатами цього порушення ненадання державою права батькам, які є багатодітними, права звільнятися з лав ЗСУ під час дії військового стану.

У зв’язку з цим багатодітні чоловіки були мобілізовані до лав ЗСУ. Після багатьох звернень на гарячу лінію Міністерства оборони України щодо незаконної мобілізації ці чоловіки писали рапорти на звільнення з військової служби за сімейними обставинами, посилаючись на Постанову КМУ №413 від 12 червня 2013 року. Їм було відмовлено згідно зі ст. 26 Закону України про звільнення з військової служби”, – пояснюють автори законопроекту необхідність ухваленого закону.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.