Українці можуть отримати нову грошову допомогу через “Дію“: як подати заявку

Українці зможуть отримати гранти на відкриття власної справи. Оформити заявку можна буде через “Дію” в рамках програми “єРобота”. Уряд вже виділив додаткові 35 мільйонів гривень на створення нових теплиць та садівництв. Громадяни, яких цікавить даний вид бізнесу, можуть отримати підтримку від держави.

За словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, українці також зможуть отримати грант на наступні програми:

створення саду — до 420 тис. грн;
створення теплиці — до 8 млн. грн;
створення переробного виробництва — до 8 млн. грн;
власна справа — до 250 тис.грн.
Заявку можна подати в державному порталі “Дія”. До анкети потрібно підкріпити свій бізнес-план, проєкт будівництва або план закладання саду.

Громадяни, які хочуть отримати грант від держави, не повинні мати інших джерел доходів. Фінансування отримають ті проєкти, які створюватимуть нові робочі місця. Таким чином, уряд хоче посприяти розвитку економіки у непростий для України час.
На сьогоднішній день вже понад 11,5 тисяч підприємців і людей, що прагнуть відкрити чи розширити власну справу, подали заявки на отримання грантів. Серед отримувачів грантів 157 отримали мікрогранти на загальну суму 36,6 млн грн.

Проект “єРобота” включає 6 грантових програм, спрямованих на стимулювання підприємницької діяльності. Зокрема, це програми мікрогрантів на відкриття чи розвиток власного бізнесу, грантів на створення й розвиток переробних підприємств, закладки саду та виноградарства, тепличного господарства, підтримки ІТ-стартапів та стартапів в ІТ-сфері.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.