Пенсії військовослужбовцям ЗСУ розраховуватимуть інакше: що зміниться та які документи потрібні

Через повномасштабну війну з російськими окупантами сотні тисяч українців служать у лавах ЗСУ. Строк служби зараховується до стажу (з урахуванням високої зарплати у цей період), але для цього необхідно надати документи, що підтверджують службу.

 

Про те, як підтвердити свою службу у ЗСУ для нарахування пенсії, розповіли на “Юридичному порталі України”.

Відповідно до статті 8 Закону України “Про соціальний та правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей” час перебування громадян України на військовій службі зараховується до їх страхового стажу, стажу роботи, стажу роботи за спеціальністю, а також до стажу державної служби.

Для підтвердження військової служби, а також служби цивільної оборони, Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України, органів держбезпеки, розвідувальних органів приймаються:

військові квитки;
довідки архівних та військово-лікарських установ;
довідки військових комісаріатів, військових частин та установ системи Міноборони, МВС, МНС, Мінінфраструктури, СБУ, Служби зовнішньої розвідки, Управління державної охорони, Держспецзв’язку, Держприкордонслужби, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, податкової та пенітенціарної служб.
Зазначається, що військова служба у складі чинної армії під час бойових дій, зокрема і під час міжнародного боргу, зараховується до трудового стажу виходячи з довідок військових комісаріатів.

Для підтвердження служби в органах внутрішніх справ Нацполіції необхідно надати довідки, що видаються згідно з порядком МВС.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.