Курс долара піде вниз: українцям розповіли, з чим буде пов’язане зміцнення гривні

В Україні курс долара найближчим часом стабілізується, а надалі може навіть трохи знизитися. На те є кілька причин.

Про те, що може вплинути на зміцнення гривні, розповів економічний експерт Олександр Охріменко.

Перша причина, яка позитивно позначається на гривні – переможний наступ ЗСУ і деокупація багатьох населених пунктів на сході країни. Це, звичайно, надає впевненості у позитивному результаті війни та сприяє зміцненню позицій національної валюти. Крім того, Охріменко вважає, що зміцненню гривні також сприяє наступ на тіньові обмінники, які веде Нацбанк.

“Нацбанк провів аукціон, продавши готівкову валюту за безготівкову… Нацбанк бачить проблему доларового дефіциту – і вирішує її. Упевнений, він продовжить проводити такі аукціони, щоб не було нестачі валюти в банках. Завдання – вибити ґрунт з-під ніг тіньових обмінників”, – зазначив експерт.

У валютних спекулянтів, які фукціонують на чорному ринку, завжди одна мета – розгойдати ринок. Тоді можна необґрунтовано підняти ціну за валюту і отримувати прибутки. Тому Нацбанк зараз намагається будь-якими способами “вичистити” валютний ринок від таких ділків, щоб послабити їхній вплив на коливання курсу валют.

Завдяки зусиллям Нацбанку курс валют має стабілізуватися. А надалі, з новими перемогами українських військових, він може стати нижчим.

“Ідея – щоби курс в обмінниках був максимально близьким до офіційного. Хоча, звичайно, швидко це зробити неможливо”, – підсумував Охріменко.

Хоча зараз на тлі дефіциту готівкових валютних курсів курс долара тільки зростає. Банки все частіше видаються українцям готівкову валюту. І поки що ніякої стабілізації там і не видно.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.