росія почала купувати зброю у Північної Кореї – розвідка США

росія, за даними розвідки США, купує озброєння у Північної Кореї.

Про це повідомляє New York Times (NYT), передає ВВС.

Згідно з розсекреченими даними розвідки, отриманими New York Times, росія закупила у Пхеньяна мільйони артилерійських снарядів і ракет.

На думку американських урядовців, це свідчить про те, що санкції проти Росії вплинули на здатність Кремля підтримувати війну в Україні.

Нагадаємо, що раніше з’явилися повідомлення про те, що російські військові почали використовувати безпілотники іранського виробництва.

Іран і Північна Корея, проти яких запроваджені значні санкції Заходу, прагнули поглибити зв’язки з Росією після того, як владімір путін почав вторгнення в Україну в лютому.

КНДР була однією із 5 країн, які проголосували проти резолюції ООН у березні, що вимагала припинити вторгнення в Україну.

Точний розмір і масштаб постачання нової зброї – поки що невідомий. Але офіційний представник США заявив Associated Press, що звернення до Північної Кореї за підтримкою свідчить про те, що “російські військові продовжують страждати від серйозної логістичних проблем в Україні, частково через експортний контроль і санкції”.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.