Мер Одеси здивував заявою про компроміси з Путіним: нам конфронтація не потрібна

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що виступає проти знесення пам’ятника Катерині II, а також підтримує “російський світ” та дипломатичні переговори, щоб зупинити війну.

Мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що Україна має поступово шукати компроміси з Російською Федерацією для того, щоб уникнути ескалації війни з РФ, зокрема застосування російською стороною ядерної зброї.

Про це Труханов розповів в інтерв’ю італійському виданню “Corriere della Sera”, передає.

За словами мера Одеси, наразі Володимир Путін мислить не як прагматичний політик, а як “монстр, продукт радянського режиму та КДБ, який вирішив відновити імперію Росії”. При цьому Труханов висловив думку, що заганяти Путіна в кут у військовому відношенні було б небезпечно, оскільки він може в цьому випадку наказати застосувати ядерну зброю.

Труханов упевнений, що Україні треба крок за кроком домовлятися, поступово шукати компроміси з Росією та уникати конфронтацій.

“Так, він спробує ще: він одержимий нашим містом. Він не хоче його бомбити, як Харків, він вимагає його цілим. Я не песиміст, вірю, що ми в результаті переможемо. Але війна залишається довгою, важкою. Наш наступ до Херсона йде повільно, і Путін продовжує сподіватися на оточення Одеси з півночі для сполучення з “Придністров’ям”, – заявив мер Одеси.
Також чиновник назвав Одесу – міжнародним містом, яке збудували представники понад 120 національностей. А ще висловив свою думку щодо зносу “неугодних” статуй.

“Я проти зносу статуй. Навіть якщо ми руйнуємо пам’ятники, історія не змінюється. Знаю, що зібрано петицію з 25 тисячами підписів, але я чекаю. З такою логікою мені (треба – ред.) також прибрати пам’ятник Пушкіну чи Гагаріну? Це не має сенсу”,- заявив Труханов.

До речі, чиновник заявив, що до 24 лютого не вірив, що Росія здатна на повномасштабне вторгнення в Україну, оскільки Київ та Москви “тісно пов’язані історією, культурою, мовою, релігією та традиціями”.

Зазначимо, що після того, як у суспільстві почали обговорювати таку громадянську позицію чиновника і висловлювати з цього приводу обурення, мер Одеси Геннадій Труханов заявив, що справді раніше давав інтерв’ю відомому та авторитетному виданню Corriere della Sera, на яке посилаються українські паблики, що закликав до переговорів із Росією. Він називає це провокацією.

Про це мер Одеси Геннадій Труханов написав у себе на сторінці у facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.