росія стягує до кордону з Україною ешелони з зенітно-ракетними комплексами

Окупаційні війська рф стягують до українського кордону ракети і боєприпаси. Відомо, що на початку серпня росія відправила з Улан-Уде ешелони, до яких входять 28 вагонів з боєприпасами, у тому числі з 32 ракетами до зенітно-ракетних комплексів С-300. Вони мають прибути до кордону з Україною орієнтовно у 20-х числах серпня.

Про це повідомляє Управління стратегічних комунікацій ЗСУ.

“За інформацією “добрих людей” росія концентрує біля кордонів з Україною та на окупованих територіях велику кількість ТПК із ЗУР до ЗРК С-300.

Так, на початку серпня з улан-уде вийшов ешелони з боєприпасами у складі 28 вагонів, із ракетами для ЗРК С-300 у кількості 32 ЗУР. До кордону з Україною ешелон орієнтовно прибуде у 20-х числах.

До середини серпня з арсеналу комплексного зберігання ракет, боєприпасів та вибухових матеріалів в котово було вилучено понад 120 контейнерів із ракетами до ЗРК С-300.

Відомо, що у районі Джанкоя було складовано близько 440 ТПК до ЗРК С-300. Після інциденту в Джанкої поки що важко сказати, були ці ТПК знищені повністю, частково чи взагалі – ні.

У зябрівці (білорусь) за 22 км від кордону з Україною так само йде концентрація ракет до С-300 і загальна кількість ТПК перевищує 60 од.

Загроза масованого обстрілу території України, як мінімум, ракетами С-300 очевидна. З урахуванням прибуття ряду ешелонів до 20 числа, очевидно і те, що вони концентруються до 24 серпня”, – йдеться в повідомленні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.