У рф мобілізують промисловість, готуючись до тривалої війни проти України

На початку серпня кремль ініціював так звану “промислову мобілізацію” оборонних підприємств, заборонивши їх співробітникам та керівництву йти у відпустки. Зокрема це стосується російського держпромконгломерату “Ростех”.

Про це повідомили у щоденному звіті аналітиків Інституту вивчення війни (ISW).

Військово-промислова комісія рф під головуванням президента путіна готується до початку вересня змінити програму держоборонзамовлення, збільшивши видатки на 600-700 млрд рублів (приблизно $10 млрд).

кремль намагається відновити або розширити роботу військово-промислового комплексу. Про це може свідчити імовірний візит 12 серпня міністра оборони росії сергія шойгу заводу “Уралвагонзавод”, який вважається найбільшим виробником танків у країні. Раніше він мав проблеми з фінансами через санкції Заходу та невиконання державних контрактних зобов’язань.

Раніше аналітики повідомляли про те, що кремль проводить криптомобілізацію російської економіки, запропонувавши 30 червня на розгляд держдуми росії поправку до федеральних законів про забезпечення збройних сил росії.

Поправка зобов’язує російський бізнес, незалежно від форми власності, виконувати замовлення російських військових і дозволяє владі рф змінювати умови праці. путін підписав поправку 14 липня, що вказує на те, що кремль продовжуватиме запроваджувати додаткові заходи для розширення прямого контролю над діяльністю військово-промислового комплексу росії.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.