“Білий янгол”: евакуація ціною життя, попри осколкові поранення врятували мирне населення з зони активних бойових дій

Донеччина залишається найгарячішою точкою ведення активних бойових дій. Кожну добу російські окупаційні війська обстрілюють регіон понад 40 разів. Окупанти вбивають мирне населення та нищать інфраструктуру.

Область на межі гуманітарної катастрофи в деяких містах та селях, через бойові дії повністю відсутнє електро-водопостачання, а також газопостачання, мирні мешканці понад 4 місяці живуть в підвалах, через загрозу власному життю.

Від початку повномасштабного вторгнення поліцейські ГУНП в Донецькій області проводять евакуацію цивільного населення. Однак, деякі мешканці з власних міркувань відмовляються евакуюватися. Поліцейські не залишають їх у біді. Майже кожен день ризикуючи власним життя, під обстрілами доставляють цивільним життєво необхідні речі та ліки, а також воду та продукти харчування.

Екіпаж поліцейських, який щоденно рятує мирне населення від постійних ворожих обстрілів місцеві прозвали “Білий янгол”.

Під час чергового рейсу з порятунку життя мирного населення, екіпаж потрапив під ворожий обстріл у Мар’їнці. Двоє з трьох поліцейських отримали осколкові поранення обох ніг, навіть попри це продовжили евакуацію населення. Серед цивільних ніхто не постраждав.

Зараз поліцейські перебувають у лікарні.

“При здійснені евакуації у місті Мар’їнка забирали похилих людей, які не можуть самостійно виїхати, при виїзді з місця було чути вибухи в результаті чого отримав посічення обох ніг. Завдяки броньованому авто була можливість рухатися далі. На жаль, люди не цінують життя тих хто їх рятує. Серед цивільних ніхто не постраждав”,- говорить Рустам Лукомський, поліцейський який постраждав при евакуації.

Від початку війни поліцейські евакуювали тисячі мирних мешканців, зокрема дітей.

З 2 серпня розпорядження Уряду на території Донецької області оголошено обов’язкову евакуацію цивільного населення. Держава обіцяє розселяти всіх переселенців з зони бойових дій. Люди приїдуть і абсолютно безкоштовно будуть розселені, ніхто з них гроші брати не буде і точно не будуть виселяти.

Евакуація рятує життя.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.