На півроку і більше: експерт розповів про паузу у бойових діях

За його словами, це пов’язано з настанням осіннього періоду, пересування техніки буде ускладнене

Нинішня фаза війни може зупинитися вже з приходом осені та злив. Така пауза може тривати півроку і навіть більше.

Як повідомляє 24 канал, таким прогнозом поділився військовий експерт Петро Черник.

За його словами, проблеми під час міжсезоння вже виникали на початку російського вторгнення в Україну.

“Ми це вже пройшли на початку війни, адже росіяни вторглися в Україну гігантськими колонами, і це допомогло нам знищувати їх”, – зауважив експерт.

Він вважає, що до осені ця фаза війни затихне, але не скасується. Що ж до боєприпасів, то ворога їх достатньо.

“Противник, швидше за все, виставить потужні вогневі артилерійські рубежі, тому що стовбурової артилерії у них ще багато. росія має близько 5 тисяч робочих створів. А снарядів до них – фактично безліміт. Ймовірно, у цей час відбудеться справжня оперативна пауза. Якою вона буде – Передбачити майже неможливо.Може тривати півроку, може більше. І багато експертів думають так само, – каже Черник.

Тим часом, керівник Офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що завершити активну фазу війни в Україні життєво необхідно до настання зими.

Він зазначив, що протягом усієї війни зберігаються ризики ворожих ракетних ударів по українських об’єктах теплоенергетики.

“Російська армія продовжує атакувати об’єкти нашої інфраструктури. Це одна з їхніх цілей, вони її навіть не приховують. Тому це одна з причин, чому ми хочемо вжити максимальних заходів для завершення активної частини війни до кінця осені”, – сказав Єрмак.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.