Святкуватимемо перемогу навесні: генерал назвав важливу умову

За словами генерала, цілком реально вибити російських окупантів з території України вже навесні

Генерал-майор Дмитро Марченко, який керував обороною Миколаївської області у перші дні вторгнення РФ, переконаний, що вже навесні Україна зможе святкувати перемогу над російськими загарбниками.

Таку думку він висловив в інтерв’ю РБК-Україна.

За словами Марченка, головною умовою для такої швидкої перемоги є західні озброєння, які Україна очікує від партнерів.

“Я б не хотів братися за прогнози. Але якщо у нас буде та кількість озброєння, яка нам була обіцяна, яка нам потрібна, то, думаю, навесні наступного року ми святкуватимемо перемогу”, – зазначив Марченко.

Що ж до можливості завершення війни шляхом мирних переговорів із РФ, генерал вважає, що точку неповернення вже пройдено.

“Точку неповернення ми вже пройшли після Ірпеня та Бучі. Говорити про будь-які переговори шляхом здачі якоїсь своєї території – всі військові, все населення розуміє, що цього категорично не можна робити. Якщо ми це зробимо, то ми цю війну просто перекладемо на плечі наших”. дітей.

Якщо ми залишимо ворогові бодай шматок землі, він повернеться додому, зробить певні висновки і через шість чи вісім років нападе знову. Тому нам потрібно відстояти всю територію, нам потрібно брати під контроль усі кордони України та не залишати їм жодного клаптика нашої землі”, – сказав Марченко.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.