В Україні хочуть скасувати податок на зарплату: коли чекати і що це означає

У 2023 році в Україні не зменшуватимуть податок на зарплату, проте у майбутньому цю ідею впровадять, хоч і з певними видозмінами.

Про це заявив голова парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев, пишуть “Українські новини”.

За словами Гетманцева, зниження податкового навантаження на фонд оплати праці – один із пунктів плану відновлення України.

“Я вже не думаю, що це станеться з 2023 року. Однак від цієї ідеї не відмовилися. Але всі повинні розуміти: те, що ми робимо у фінансовій політиці, слід узгоджувати з європейською рамкою, а також з нашими партнерами. Я не виключаю, що ідея буде видозмінена, але так чи інакше впроваджуватиметься”, – зазначив він.

Проте назвати будь-які терміни зниження податкового навантаження на зарплати українців, за словами Гетманцева, наразі дуже складно, як і давати будь-які прогнози.

Як повідомляв “Апостроф”, голова Нацбанку України Кирило Шевченко ініціює підвищення податків та секвестр бюджету, щоб зменшити масштаби “друку гривні” та запобігти глибокій економічній кризі в довгостроковій перспективі.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.