Українців попередили: у “Дії” запровадять нововведення для переселенців. Що зміниться

“Дію” вдосконалять для переселенців – працюють над застосунком спільно Мінсоцполітики з Мінцифри.

Так, стало відомо, що внутрішньо переміщені особи зможуть скористатися новим функціоналом у додатку “Дія”. Незабаром вони зможуть змінювати місце проживання під час повторного переміщення.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства реінтеграції тимчасово окупованих територій.

“Мінсоцполітики та Мінцифри спільно вдосконалять функціонал застосунку, щоб ВПО могли при повторному переміщенні знятися з обліку та змінити адресу фактичного проживання”, — йдеться в повідомленні.

В уряді хочуть налагодити своєчасну виплату допомоги на проживання всередині переміщених осіб та спростити подання заяв через “Дію”.

Крім того, ВПО, які подавали заяви через додаток до 30 квітня, та не отримали довідку і допомогу, в разі повторного подання документів до органу соціального захисту або ЦНАПу зможуть отримати і те, й інше — з дати подачі заяви в “Дії”.

“Затримка виплат ВПО неприпустима. Люди, які перебувають у скрутному становищі, залишились без домівок та підтримки близьких, не повинні чекати місяцями”, – наголосила віцепрем’єр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.