Науковців і педагогів не призиватимуть на військову службу

Верховна Рада ухвалила законопроєкт №7352про відстрочку від призову на військову службу під час мобілізації науковим, науково-педагогічним та педагогічним працівникам. Рішення підтримало підтримали 318 народних обранців. Рада розглядатиме документ за скороченою процедурою.

Про це повідомила голова партії “Слуга народу” Олена Шуляк.

“Сьогодні держава перебуває у стані війни. Але настане час, коли прийде перемога і ми спокійно продовжимо відбудовувати і наново будувати Україну. Це стосується не лише будівництва інфраструктури і житла. Це стосується наших дітей та молоді, яким потрібно буде давати фахову, якісну освіту. А також наших науковців, які повинні будуть продовжити розвивати українську науку. Саме тому наші науковці та педагоги повинні продовжити зараз свою роботу на робочому місці і займатись цим після перемоги”, – написала вона.

Шуляк додала, що законопроектом право на відстрочку матимуть педагогічні працівники закладів вищої та фахової передвищої освіти, які працевлаштовані за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки та не мають вченого звання або наукового ступеня.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.