“Там уже є кому нападати, це на 98%”: генерал оцінив ризики вторгнення з території Білорусі

Попри обстріл України зі своєї території, Мінськ намагається переконати світ, що не становить військової загрози. Хтось із військових експертів вважає, що вірити таким заявам – не можна, а хтось каже, що Лукашенко зробить так, як скаже Путін.

Україна переможе у війні проти Росії, незважаючи на спроби Кремля шантажувати Київ ядерною зброєю, вимогами капітуляції та спробами “дотиснути” українське керівництво, щоб Зеленський добровільно віддав Росії Крим, Донбас та Південь. У цьому впевнений генерал Сергій Кривоніс, колишній заступник секретаря РНБО та перший заступник командувача Силами спецоперацій у 2016-2019 роках. А ось що військовий експерт думає про довіру до Лукашенка.

Загроза нападу з боку Білорусі за участю білоруських та російських сил майже невідворотна, але його розвиток залежить від реакції ЗСУ, вважає генерал Сергій Кривоніс, колишній заступник секретаря РНБО та перший заступник командувача Сил спецоперацій у 2016—2019 роках.

Такий прогноз Кривоніс дав в інтерв’ю українській журналістці Олені Трибушній.

“98%, що все-таки прикордонний конфлікт буде. Чи розростеться він у пряму агресію — залежатиме від успішності дій наших військ. Якщо ми одразу дамо відсіч і наб’ємо морду окупантам, вони відкотяться назад”, — переконаний колишній заступник секретаря РНБО.

Він спростував припущення про те, що РФ ще має перекинути значну частину сил із Донбасу чи інших районів, щоб де-факто відкрити другий фронт із боку кордону з Білоруссю.
“Ні. Техніка вже там знаходиться, так само як і частина сил і засобів, які були перекинуті туди невеликими групами вже давно. Вони мають сили та засоби, які дозволять розпочинати бойові дії на українсько-білоруському кордоні, не чекаючи великих підкріплень. Там є кому нападати на нас”, – зауважив досвідчений генерал ЗСУ.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.