Путін уже не може наступати, а ракетними ударами по містах хоче змусити Київ до переговорів, – Мельник

За словами експерта, деякі заяви Путіна потрібно сприймати як дуже насторожуючі

Путін уже зрозумів, що не може захопити всю територію України, темпи настання російської окупаційної армії знижуються. Однак слова Путіна про те, що армія РФ “ще не починала нічого серйозного в Україні”, слід сприймати з побоюванням.

Про це в інтерв’ю Оглядачеві заявив директор програм зовнішньої політики, координатор міжнародних проектів Центру Разумкова, військовий експерт Олексій Мельник.

“Я хотів би нагадати слова Путіна про те, що “всерйоз ми ще не починали”. Якщо керівник Росії каже, що те, що відбувається останніми місяцями в Україні – вже не кажучи про попередні 8 років – це не всерйоз, то це дуже тривожна заява.

Удари, які зараз завдаються по цивільних об’єктах, можуть переслідувати мету психологічного тиску на українське суспільство відповідно на українську політичну еліту з метою примусу до переговорів на російських умовах.

Паралельно з цим іноді активізується дискусія на провідних західних медійних майданчиках про те, що Україна має піти на дуже тяжкі компроміси за рахунок територій, інакше це призведе до ще більшої ескалації. У цьому контексті порушується питання доцільності надання Україні наступальних озброєнь”, – зазначає експерт.

Він також зазначає, що війська Путіна стрімко втрачають наступальний потенціал. При цьому вже окуповані території Кремль віддавати не збирається.

“В останні кілька тижнів, за повідомленням Інституту вивчення війни, щодня ворог у середньому просувається на 3-5 км ціною тотального знищення інфраструктури, тобто випаленої землі та величезних втрат своєї живої сили.

Це зовсім не ті темпи, які були на початку вторгнення і задовольнили б російську сторону з огляду на те, що ситуація постійно змінюється, і не завжди на користь Росії. Ворог втрачає наступальний потенціал. А далі залишається перехід до якихось інших методів.

Звісно, ​​віддавати захоплені території ворог не збирається. Це класичний російський принцип: “обговоримо ваше”. Сьогоднішня позиція Росії – вони мають залишитися щонайменше там, де вони є. Крім того, вони можуть виявити “жест доброї волі” та відвести війська з тих місць, які вони не можуть утримати. Але це точно не буде жест доброї волі чи якийсь компроміс”, – наголосив Мельник.

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.