ЗСУ перейшли до третьої фази бойових дій. Експерт пояснив, що це означає

Військовий експерт оцінив доручення президента Зеленського і вважає, що після цього розпочнеться контрнаступ.

Українська армія переходить до третього етапу бойових дій – до контрнаступу. Такий висновок робить військовий експерт Дмитро Снігерєв, оцінюючи доручення Володимира Зеленського щодо звільнення півдня України.

Як повідомляє ТСН, про це експерт заявив в ефірі телемарафону.

Зокрема, він наголосив, що намірами української сторони є нейтралізація плану так званої “спецоперації”, а йдеться про створення сухопутного коридору з території анексованого Криму та території окупованого Донбасу та відповідно вирішення питання постачання української води до анексованого Криму.

Контроль над Херсонською областю дасть українській стороні вирішити ці два ключові питання і відповідно звільнити окуповані території, вважає військовий експерт.

“Йдеться про перешкоджання логістиці російської армії — нейтралізації ключової складової — Керченський міст і відповідно завдання точкових ударів по місцях базування Чорноморського флоту. Крім того, це вирішення економічних проблем України. Насамперед розблокування роботи чорноморських портів. Тому поява цієї заяви в публічній площині не випадково вона свідчить про наміри української сторони до переходу до третього етапу війни. Це контрнаступ та звільнення тимчасово окупованих територій. Не тільки територій Херсонської області, а й Запорізької та Донецької», — пояснив Снєгірьов.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Загрузка...

Джерело.